Financieel gezonde werknemers werken met meer aandacht en hebben ruimte om vooruit te kijken. Daarom zien steeds meer werkgevers financiële fitheid als onderdeel van duurzame inzetbaarheid van hun personeel. Dat is de reden dat wij deze informatie ook met u delen.

Door plotselinge veranderingen in iemands leven kunnen geldproblemen ontstaan. Dat kan iedereen overkomen. Je kunt bijvoorbeeld onverwacht te maken krijgen met ziekte, ontslag, een scheiding of baanverlies van je partner. Ook positieve gebeurtenissen zoals trouwen, een kind krijgen, een huis kopen en met pensioen gaan hebben financiële gevolgen. Geldzorgen kunnen leiden tot stress, concentratieverlies, ziekteverzuim en tot kosten voor bijvoorbeeld loonbeslag. Het is daarom belangrijk om uw medewerkers financieel gezond te houden.

62% van de werkgevers heeft personeel met financiële problemen. Bijna de helft van de werkgevers heeft te maken met loonbeslagen.

Handige tools en tips

Op de website www.financieelgezondewerknemers.nl vindt u als werkgever alle informatie om uw medewerkers financieel fit te houden en medewerkers met geldzorgen tijdig door te verwijzen naar hulpverleners. Tips voor u en uw medewerkers en checklists die u kunt delen met uw medewerker. Op deze website staan onder andere een signaaltool om te herkennen of uw medewerker een geldprobleem heeft, een kostenscan en informatie over loonbeslag. Maar ook tips hoe je met je medewerker in gesprek gaat over zijn financiële situatie. Het is van groot belang dat u het gesprek voert op een neutrale en empathische wijze. Op de website vindt u een aantal gesprekstips en voorbeeldvragen.

DIwerkt kan u helpen om op een goede manier de dialoog met uw medewerker aan te gaan. Klik hier en stel uw vraag of klik hier en kijk wat DIwerkt voor u kan doen.