In de gesprekken met onze opdrachtgevers merken wij dat er geen universele oplossing of aanpak bestaat voor de vragen die er leven binnen de organisatie m.b.t. de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Sommige bedrijven willen advies bij het maken van strategische keuzes, anderen willen juist direct aanpak van bijvoorbeeld fysieke klachten van de medewerkers.

Een aantal van onze klanten heeft gekozen voor een structurele ondersteuning van de professionals van DIwerkt. Een overeenkomst waarin zij gegarandeerd de beschikbaarheid krijgen van een adviseur of expert. Op afroep of op reguliere basis, bijvoorbeeld 1 dag of dagdeel in de maand.

In sommige gevallen hebben we dan de rol van een vaste partner/adviseur van HR om het juiste DI-beleid vorm te geven en te implementeren. Samen kijken we waar de organisatie behoefte aan heeft, welke kennis en kunde men zelf al in huis heeft en hoe we de medewerkers kunnen enthousiasmeren om te werken aan hun eigen inzetbaarheid. In eerste instantie gebeurt dit vaak kleinschalig in de vorm van een pilot.

Andere opdrachtgevers hebben juist weer behoefte aan structurele ondersteuning binnen een specifiek deelgebied van duurzame inzetbaarheid. Bijvoorbeeld door middel van de inzet van een loopbaancoach, een ergonomiespecialist/bedrijfsfysiotherapeut, oefentherapeut, diëtist/slaap/leefstijlcoach of een communicatiedeskundige op het gebied dialoog en leiderschap. DIwerkt heeft alle expertise in huis.

René is zichtbaar aanwezig door er te zijn op de werkvloer, waar hij gevraagd en ongevraagd adviezen en tips geeft aan onze medewerkers, met betrekking tot houding, inrichting van werkplekken. De frequente aanwezigheid van René maakt dat hij gezien wordt, toegankelijk is en als zeer professioneel wordt beschouwd. Door werknemers te blijven volgen gedurende een periode heeft hij successen kunnen boeken zoals afname van klachten, betere houdingen. Arianne Schoof, personeelsfunctionaris interActive B.V.(M&G group)

Het voordeel is dat je slechts één contactpersoon hebt en je toch snel kunt beschikken over de juiste expert. Wij zorgen ervoor dat je daarmee ook de kennis in huis kunt halen. En omdat er meerdere contactmomenten zijn kunnen wij gezamenlijk sneller bepalen welke acties of interventies het beste passen bij de medewerkers en binnen de bedrijfscultuur.

Als jij nieuwsgierig bent naar de voordelen van een DI-expert die op afroep beschikbaar is en die je voor een vast aantal vaste uren kunt inzetten , dan gaan wij graag met je in gesprek. En vast betekent niet vast, maar optimale flexibiliteit tegen een aantrekkelijk tarief. Het eerste gesprek en advies is voor onze rekening. Vanzelfsprekend staat de koffie bij ons op kantoor in ‘s-Hertogenbosch ook altijd voor je klaar!

Kennismaken of meer weten? Neem dan contact met ons op.