In juni heeft DIwerkt deelgenomen aan een duurzame-inzetbaarheid-doorbraakdag (DIDD). Je denkt: Wat moet ik mij daarbij voorstellen? Ik leg het graag aan je uit.

Veel bedrijven zijn op al een of andere manier aan de slag met onderwerpen die raken aan de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Maar de manier waarop wij werk(en) in Nederland hebben georganiseerd volstaat niet meer. Met een enthousiaste groep van professionals en bedrijven hebben wij onder bezielende leiding van SBI Formaat en Factor Vijf gewerkt aan een belangrijk vraagstuk:

Hoe krijgen we duurzame inzetbaarheid nu eens goed van de grond? Kunnen we de manier waarop we werken hebben georganiseerd, zó veranderen dat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen, en met plezier?

Het was een zeer actieve en inspirerende dag die heeft geleid tot een manifest: Samen werken aan duurzaam werken. Met onze bijdrage aan dit manifest willen wij ook een steentje bijdragen aan duurzaam en goed werk voor mens, organisatie en samenleving.

Het is dan ook de reden dat wij dit manifest graag willen delen met jou. Via deze link kun je het manifest downloaden. Het is een uitnodiging aan jou. Ga aan de slag met één of meer van de 14 tips en bouw mee aan duurzaam werken. Niet alle tips zijn voor iedereen toepasbaar, dus kies de tips waar jij wat mee kunt en wilt. Wij zijn heel benieuwd naar je reactie. Het zou mooi zijn als deze tips weer nieuwe tips opleveren. Alle bijdragen gaan ons helpen om een beweging op gang te brengen.

DIwerkt werkt met organisaties aan duurzaam werken. Meer hierover weten? Neem dan contact met ons op.